domingo, 22 de noviembre de 2009

La malnutrició crònica afecta 178 milions de nens a tot el món, segons Save the Children

L'organització humanitària Save the Children ha advertit avui que la malnutrició crònica afecta 178 milions de nens a tot el món i és la causa d'"un terç de totes les morts infantils a escala mundial". Alhora, ha assegurat que "amb només 167 euros" es podria proporcionar aliment adequat a un nen afamat en els dos primers anys de vida i "protegir el seu cervell i el seu organisme de danys permanents com a conseqüència de la fam".
Més de 178 milions de nens i nenes pateixen actualment malnutrició crònica, causa d'un terç de totes les morts infantils a escala mundial, ha afirmat l'ONG amb motiu de la cimera que, des d'aquest dilluns pasat, celebren a Roma els líders mundials per tractar sobre la crisi global d'aliments. Això vol dir que més de 25.000 nens i nenes perdran la vida per causes relacionades amb la malnutrició durant els tres dies que dura la cimera de Roma sobre l'alimentació.
L'ONG ha presentat l'informe 'Fam de canvis', en què s'assenyala que "amb només 27 cèntims d'euro al dia" és possible evitar que "la malnutrició segueixi causant danys irreversibles al cervell i l'organisme dels nens i nenes durant els seus primers dos anys de vida", un període en què, adverteix el document, si no es prenen accions durant els dos primers anys de la vida del nen, "els efectes de la malnutrició són permanents".Segons Save the Children, "167 euros representa el cost mitjà de proporcionar una intervenció que inclou promoció de la lactància materna, suplements de micronutrients, tractament infantil per a la malnutrició d'emergència en els vuit països on es concentren la meitat dels nens i nenes famolencs". "Tot i això, la quantitat que gasten els Governs dels països rics en nutrició és significativament inferior.
Com sempre, dir que en aquests casos el que podem veure és que amb l'ajuda de tots, i si tots participessim i pensesim una mica amb els altres, i no només amb nosaltres mateixos, podríem solucionar problemes com aquest, salvar vides d'aquests nens sería algu molt bonic i no és molt complicat peró en la societat on vivim ara, deixar un luxe, o alguna cosa que no necessitem per res és molt difícil, primer som nosaltres, desprès nosaltres i desprès potser els altres...





info de: www.europapress.cat/societat

No hay comentarios:

Publicar un comentario